Städa i ditt Balansblad

Den här artikeln beskriver hur du kan städa, göra fint och ställa i ordning dina redan importerade siffror i din resultaträkning.

1. Gå till www.balansbladet.se och logga in.

2. Klicka sedan på rubriken ”Rapporter” och sedan underrubriken ”Resultat- & balansräkning”.

3. Nu har du en vy framför dig med den kursiva rubriken ”Din resultat- och balansräkning”, därifrån klickar du på fliken ”Resultaträkning”. När du kommit hit väljer du att titta på resultatet för den senaste månaden som du importerat genom att ta fram den månaden i rullmenyn uppe till höger där det står ”Välj period”.

4. Gå nu igen dina inkomstkategorier. Ser det rimligt ut? Är det någon inkomstkategori som sticker ut? Om du hittar något som du vill titta närmare på klickar du på den kategorin. Då får du upp alla transaktioner som du importerat och kategoriserat till den inkomstkategorin. Om du hittar något som du vill möblera om håller du muspekaren över den posten för att få upp alternativet "ändra". Därifrån kan du t ex flytta den posten till en annan kategori eller en annan månad.

5. Gör samma sak med dina utgiftskategorier.

6. Gör steg 4 och 5 för de tre senaste månaderna som du har importerat.

Klicka här om du vill få fram de vanligaste frågorna kring Balansbladet och svaren på dem »