Hur redovisar jag en löneförmån som dras på min bruttolön?

Det finns inget rätt sätt att redovisa det på, utan du får välja själv hur du vill göra. Ett sätt som de flesta göra på är att de redovisar det som en utgift som motsvarar den inkomst som du skulle haft om du inte hade löneförmånen.

T.ex. om du hade plockat ut löneförmånen i lön så hade det motsvarat 500 kr mer i lön, men nu får du ett värde av t.ex. en tidningsprenumeration för 750 kronor, då för du upp 500 kr då det är defacto vad det kostar dig i nettopengar.

Rent konkret så lägger du till den manuellt i Balansbladet antingen genom funktionen "lägg till post" som finns i kassaboken eller via "Registrera flera"-funktionen som finns under "Inkomster och utgifter" i huvudmenyn.