Hur ändrar jag aktiv och passiv kvot på redan importerade inkomster och utgifter?

Hur ändrar jag aktiv och passiv kvot på redan importerade inkomster och utgifter?
Det finns två sätt att ändra nivån av hur aktiv eller passiv en inkomst eller en utgift är. Antingen så kan du ändra en post i taget via kassaboken som du når via "Inkomster och utgifter" i huvudmenyn. Sedan i kassaboken för du muspekare över posten och klickar på ändra, alternativt att du dubbelklickar på aktiv/passiv-kvoten.

1. Logga in i Balansbladet
  2. Klicka på "Inkomster och utgifter" i huvudmenyn
  3. Klicka på "Kassabok"
  4. Välj period alternativ sök fram posterna du vill ändra
  5. Håll muspekaren över raden och klicka på ändra, alternativt:
  6. Dubbelklicka på aktiv-passivgraden
  7. Gör din ändring
  8. Klicka OK! eller tryck ENTER på tangentbordet
Det andra sättet om du vill ändra värdet på alla inkomster och utgifter i en befintlig kategori, då kan du använda kategoriadministrationen.

1. Klicka på "Administration"
  2. Klicka på "Kategorier"
  3. Välj den flik där din kategori finns
  4. Klicka på ändra på kategorin
  5. Välj din nya nivå av aktiv/passiv
  6. Spara och gå tillbaka till kategoriöversikten
  7. Klicka på fliken "Övriga alternativ"
  8. Välj kategori i rullistan under "Övrigt: uppdatera aktiv/passiv-kvot för en enskild kategori:"
  9. Tryck på den röda knappen "Uppdatera nu!"
Om du gör många ändringar i dina kategorier och vill uppdatera alla kategorier samtidigt, klicka på den andra röda knappen.