Skapa ett digitalt kollage

Det finns flera sätt att skapa ett kollage digitalt med hjälp av olika verktyg som dessutom är gratis.

Om man vill använda ett webbaserat verktyg på en hemsida där man laddar upp bilderna, så rekommenderar vi:

Photovisi är semi-fri sajt, där de flesta kollage är gratis, men några av de mest populära mallarna kan kosta ett par kronor. Det är naturligtvis upp till dig att själv avgöra hur du vill göra.

För att skapa ett kollage på Photovisi:
  1. Gå till hemsidan: http://www.photovisi.com/ i din webbläsare
  2. Registrera dig genom att ange dina uppgifter
  3. Bekräfta ditt konto via bekräftelsemejlet som de skickar ut
  4. Klicka på "Create collage"
  5. Välj mall för ditt kollage
  6. Ladda upp dina bilder genom den orange knappen "add photos"
  7. Lägg dina bilder så som du vill ha dem
  8. Lägg till eventuell text
  9. Klicka på den gröna knappen "Finish"
  10. Låt den jobba genom det.
  11. Klicka på knappen "continue"
  12. Klicka på "Click here to download"
  13. Högerklicka på bilden och välj spara mål som
  14. Spara bilden på din dator!