Steg 07. Bekanta dig med Kassaboken - för att se och administrera alla dina inkomster och utgifter

Du kan alltid komma åt dina importerade poster via kassaboken i Balansbladet. Kassaboken är därför ett av de viktigaste verktygen i Balansbladet att lära sig använda.

I kassaboken kan du lägga till, ändra och radera specifika poster i Balansbladet. För att komma åt kassaboken följ nedanstående instruktioner:

Steg 1. Öppna Balansbladet i en ny flik eller ett nytt fönster

Steg 2. Logga in i Balansbladet med dina användaruppgifter

Steg 3. Klicka på "Inkomster & Utgifter" i huvudmenyn

Steg 4. Klicka på "Kassabok" i undermenyn

Steg 5. Förklaring av vyn "Kassabok"

1. Visar de månader som har poster registrerade (gröna länkar) och de månader som har passerat men som du inte har registrerat några inkomster eller utgifter på. Klicka på en månad för att se alla posterna från den specifka månaden.
  2. I den aktiva fliken "Inkomster och utgifter" visas alla posterna för den perioden
  3. I fliken vanliga urval kan du leta efter dubletter, de senaste importerna med mera
  4. I fliken avancerade urval kan du göra egna anpassade sökningar såsom t.ex. alla utgifter över 5.000 SEK, alla utgifter i en viss kategori, alla poster under en egen tidsperiod m.m.
  5. I fliken hjälp och tips står bra idéer som du kan ha glädje av
  6. Ibland behöver man lägga till en ny inkomst eller utgift manuellt, det gör du genom att klicka på länken "Lägg till en ny inkomst/utgift"
  7. Ibland vill man redigera många poster samtidigt - t.ex. radera många felaktiga poster, klicka då på länken "Byt till vyn ändra flera poster samtidigt"

Steg 6. Snabbändra en inkomst eller utgift - vanligaste sättet att redigera en inkomst eller utgift

Håll muspekaren över en rad för att få fram menyn "snabbändra | ändra | radera" med följande betydelser:

1. Ger dig möjlighet att ändra de vanligaste sakerna för en inkomst eller utgift direkt i kassaboken, se nästa bild
  2. Ändra - förflyttar dig till redigeringsläget för inkomsten eller utgiften och här kan du göra mer avancerade ändring
  3. Raderar hela posten (OBS! går ej att ångra!)

Steg 7. Snabbändra-läget

1. Ändra datumet - behöver vara i formatet ÅÅMMDD
  2. Ändra eller komplettera beskrivningen
  3. Välj kategori
  4. Välj till hur många procent raden är aktiv (väljs som standard av kategorin)
  5. Ändra beloppet
  6. Spara eller avbryt