Fel vid import - skicka det som du importerar till supporten

1. Felsymptom

Ibland kan det bli fel vid importen av ett kontoutdrag till Balansbladet och det dyker ofta upp med ett eller flera symptom:

• Balansbladet ger ett felmeddelande att det inte kunde tolka kontoutdraget
  • Belopp på importen blir fel, det blir 0:or eller tusentalssiffran faller bort
  • Text kommer inte med i importen eller motsvarande
  • Utgifter tolkas som inkomster med mera.

2. Det här kan du försöka med själv

Var extra noga med att du har valt en rätt tolk för ditt kontoutdrag. För Balansbladet är det stor skillnad om du väljer t.ex. Handelsbanken 4-kolumner eller Handelsbanken 5-kolumner. Balansbladet kan nämligen bara identifiera utgifter och inkomster när formaten matchar exakt. Kolla gärna en gång till extra nog att du har följt alla instruktioner till punkt och pricka för importen.

3. Skicka in ditt oformaterade kontoutdrag till supporten

För att vi i supporten ska kunna se vad som gått fel och kunna hjälpa dig på bästa sätt så behöver vi att du skickar oss två saker:

1. Vilken tolkare eller importmall som du har använt i Balansbladet. Det vill säga vad klickade du på för bank eller kreditkort när du var i Balansbladet på "Importera från bank".
  2. Kontoutdraget - exakt vad var det som du klistrade in i Steg 1 i Balansbladet. Kopiera in det så som det bli när du klistrar in det i den vita textfältet i Steg 1 på importera till Balansbladet. Det vill säga oformaterat. Läs mer nedan.

Följ nedanstående instruktionen på nedanstående bilder för att skicka kontoutdraget till oss på bästa sätt:

1. Logga in på din Bank
  2. Välj det kontot som du vill importera historik från
  3. Markera hela kontoutdraget
  4. Högerklicka och välj "Kopiera" eller tryck Ctrl+C på tangentbordet
  5. Logga in i Balansbladet på www.balansbladet.se
  6. Klicka på "Inkomster & utgifter"
  7. Klicka på importera från bank
  8. Klicka påj den kontoutdragstolkare som matchar banken eller kortleverantören (om det inte finns så välj vilken som helst)
  9. Sätt markören i det vita textfältet
  10. Högerklicka och välj "klistra in" eller tryck på Ctrl+V på tangentbordet
  11. Markera alla raderna igen
  12. Högerklicka och välj kopiera
  13. Öppna ett nytt mejl till supporten på support@balansekonomi.se
  14. Högerklicka och välj "Klistra in" för att klistra in kontoutdraget utan formatering
  15. Skriv in vilket importmall eller tolkare som du har använt
  16. Skicka!

När vi har fått kontoutdraget i supporten så korrigerar vi importmallen inom ett par arbetsdagar och återkommer till dig. Ett stort tack på förhand! Många hälsningar, Supporten