Balansbladet kan inte tolka mina kontoutdrag

Om du i steg 3 vid importen av ditt kontoutdrag får upp en gul ruta med rubriken: "Balansbladet kunde inte tolka följande rader" enligt följande:

Då betyder att Balansbladet inte kunde tolka en eller flera rader i ditt kontoutdrag.

Betydelsen av det

Det är helt enkel endast en information om att dessa rader i det gula fältet inte kommer att importeras till ditt Balansblad. Om du är okej med det och väljer att lägga in de raderna manuellt i efterhand, så är det bara att bortse från det, alla de andra raderna kommer att importeras på korrekt sätt.

Vad det beror på

Balansbladet tolkar alla kontoutdrag mot en speciellt definierad mall för just det kontoutdraget. De rader som du ser i det gula fältet har på något sätt inte matchat mallen och därför kunde Balansbladet inte tolka dem. Det beror ofta på att formatet inte är korrekt, det är något som saknas (ofta t.ex. avslutande decimaler, datumet eller något liknande) eller att det är en felaktig rad - t.ex. titelraden med "Datum, beskrivning , belopp" som råkade komma med när man importerar.

Vad du kan göra åt det

1. Om det bara är en eller några få enstaka rader kan du välja att ignorera det och lägga till den manuellt senare. Det gör du genom att klicka på rubriken "Inkomster och utgifter" högst upp i Balansbladet och sedan klickar du på underrubriken "Registrera flera" som droppar ner, fortfarande högst upp på sida.
  2. Du kan välja att istället importera hela ditt kontoutdrag med hjälp av Excel. Här är ett videoklipp som visar hur ->
  3. Du kan gå tillbaka och ändra i kontoutdraget som du importerar. Kontrollera att du har valt rätt mall.

Om något av ovanstående inte fungerar för dig efter att du har provat det kan du kontakta oss på supporten genom att klcika här.