Jag kan inte ladda upp en bild på Kurssajten

Om du inte kan ladda upp en bild på Kurssajten (t.ex. din profilbild eller bilderna på din strumplåda) kan det bero på tre anledningar. För att lyckas ladda upp bilden behöver du säkerställa följande:

1. Att du laddar upp bilden från en enhet som klarar av det.
    Ibland går det inte att ladda upp vissa bilder från en mobiltelefon. Prova då att mejla bilden till dig själv och ladda sedan upp den via en dator.
  2. Att bilden har rätt format, dvs. ett .jpg-format.
  3. Att du provat ladda upp bilden från en annan webbläsare än den du normalt använder. Ibaland kan det gå lättare att ladda upp en bild om du till exempel använder Google Chrome istället för Internet Explorer.
  4. Att bilden har rätt storlek. Om den är för stor kan du gå till http://picresize.com/
    Där klickar du sen på ”Browse” (välj bilden som du vill ladda upp). Klicka därefter på ”continue”. På punkt två står det ”resize my picture”, testa med 50% mindre och välj ”I’m done, Resize my picture”. Sen väljer du ”save to disk”. Efter det kan du testa att ladda upp den nya bilden.

Om du ändå inte kan ladda upp dina bilder - trots att du säkerställt alla fyra punkter ovan - kan du skicka ett mejl till support@balansekonomi.se. I mejlet skriver du vad du vill ha hjälp med, att du redan provat det som står i den här artikeln och du bifogar de bilder som du vill ladda upp.