Kunskapsbank

Budgetöversikten

Introduktion

När du har satt budgetsiffror på dina kategorier för de olika månaderna i budgetåret, så hjälper Budgetöversikten dig med att få en överblick och en helhetssyn för hur budgeten kommer att se ut för hela året. Du når Budgetöversikten i verktyget genom att:

 1. Logga in i Balansbladet
 2. Klicka på "Inkomster och Utgifter" i huvudmenyn
 3. Klicka på "Budget"

För att läsa mer om:

Förklaring av vyn budgetöversikt

Budgetöversikten är uppbyggd enligt fem nivåer (A) som hänger ihop med dina kategorier och kategorigrupper- de fem nivåerna är:

 • Flik A1 - Sammanställning av Inkomster och utgifter - denna vyn summerar hela din budget med de förväntade inkomsterna och utgifterna som du har angett. Här ser du helt enkelt din budget ur perspektivet inkomster och utgifter för budgetåret.
 • Flik A2 - Här går vi ner en nivå från A1 och delar upp alla inkomsterna i respektive inkomstkategorigrupper.
 • Flik A3 - Här går vi också ner en nivå från A1 men delar däremot upp alla utgifterna i sina respektive utgiftskategorigrupper.
 • Flik A4 - I den sista nivån för inkomsterna bryter vi här även ner de olika inkomstkategorigrupperna som finns i flik A2 i sina minsta beståndsdelar - inkomstkategorierna.
 • Flik A5 - I den sista fliken gör vi samma sak som i A4, fast vi bryter ner utgiftskategorigrupperna i sina respektive utgiftskategorier.

Från flikarna A4 och A5, kan du dessutom klicka på respektive inkomst- eller utgiftskategori för att gå till budgetverktyget där du kan sätta in nya budgetvärden.

För att byta det valda året för budgetöversikten, använder du rullistan i (B) på bilden nedan.

Klicka på bilden för att förstora den.

1 Kommentarer

 • Avatar
  Cilla Herneke-Olestad

  Bilden med vägledningen går inte att öppna - det försinkar mig ytterligare i att bli klar i tid.

logga in för att lämna en kommentar.
Följ

Hittar du inte svaret?

Om den här artikeln inte svarade på din fråga, pröva att skriva din fråga ovan, kontakta oss via e-post, telefon 08 555 16 220 eller genom vårt support formulär.