Kunskapsbank

Hur gör jag när några av mina inkomster redovisas som utgifter eller vice vera?

Om du har några transaktioner i dina kontoutdrag som har en och samma beskrivning - men som både kan vara inkomster och utgifter - kan det automatiskt bli bokfört felaktigt i Balansbladet. 

Balansbladet har nämligen en funktion som gör att det lär sig att känna igen dina transaktioner när du importerar dem. Balansbladet känner igen transaktionerna baserat på den beskrivning som importeras i och med varje transaktion. 

Om du t.ex. har en utgifter från en ICA butik som du vanligtvis handlar på, där beskrivningen är "Maxi ica stormar kortköputtag" och du bokför de här transaktionerna som utgifter i en särskild utgiftskategori, kommer Balansbladet snart att lära sig det här utantill. Då kommer Balansbladet automatiskt att sätta de transaktionerna till den utgiftskategorin som du tidigare valt, så att du slipper göra det manuellt varje gång. 

Men om du har några transaktioner från ditt kontoutdrag som både kan vara inkomster och utgifter, som även har samma namn i beskrivningen, blir det svårt för Balansbladet att lära sig det här utantill. Då är det bra att du är uppmärksam på dessa transaktioner för att eventuellt behöva korrigera det manuellt. Så att dina inkomster hamnar i rätt kategori och dina utgifter hamnar i rätt kategori (enligt dina egna bestämmelser). 

0 Kommentarer

logga in för att lämna en kommentar.
Följ

Hittar du inte svaret?

Om den här artikeln inte svarade på din fråga, pröva att skriva din fråga ovan, kontakta oss via e-post, telefon 08 555 16 220 eller genom vårt support formulär.